Vilka produkter bör du ha hemma för din hudvård?

Idag finns det ett brett sortiment av hudvård. Det finns oljor, sprejer, krämer, skrubbar och masker. Det kan kännas som en djungel när du ska införskaffa nya produkter, och vilka produkter behöver just du egentligen? Sådant kan vara svårt att veta.

Här får du tips som kan hjälpa dig att skapa din hudvårdsrutin.

Hitta rätt för just dig

Det viktigaste att komma ihåg är att det finns produkter som är anpassade för just din hudtyp. Alla produkter kommer alltså tyvärr inte fungera för dig. Det första steget för dig är att komma på vilken hudtyp du har. Normal, torr eller oljig hy benämns ofta. Sedan bör du komma på vad det egentligen är du är ute efter. Har du problem med finnar? Då bör du hålla huden återfuktad och lätt exfolierad. Vill du få lyster bör du istället söka efter en lyster givande kräm.

När du kommit på vad det är du söker, kan du starta din hudvårdsrutin. Kom ihåg att det tar ett tag för produkterna att verka grundläggande. Håll alltid din hud återfuktad, tvätta gärna ansiktet på kvällen för att bli av med fetter, smuts och smink och glöm inte att det ofta kan räcka med färre produkter, än att använda många som inte fungerar tillsammans.