Vårens trender

Om man läser modetidningar som presenteras vårens mode så är det tydligt att mode verkligen inte bara handlar om kläder. Lika viktigt som att ha en moderiktig klädsel så är det viktigt att ha passande accessoarer som väskor, håruppsättningar och inte minst en mobil som matcher den personlighet man har. För det man bör komma ihåg är att allt man har på sig eller bär med sig blir en del av ens helhet.

Klädmode

Inom klädmodet finns det många nya trender men även en hel del som kommit tillbaka efter några år i skymundan. En av nyheterna inför 2014 verkar bli Kimono. Det japanska klädesplagget har varit med på flera modevisningar där vårkollektionen presenterats. Att bära med ett par kostymbyxor eller bara en snygg T-shirt verkar bli stilen.

En trend som kommit tillbaka är volanger. Det är damernas plagg som pryds av volangerna och då främst på de festligare plaggen.

Väskor

Bland vårens väsktrender så kan sägas att två väskor åter har fått stort förtroende. Den lite större strandväskan kan användas oavsett om man är på stranden eller tar en tur på stan. Ryggsäcken har också blivit populärare men då inte med de sportiga detaljer som vi tidigare var vana att se denna väska med utan mer med citystil.

Accessoarer

Accessoarer är det som sätter pricken över I:et. Det som gör det där lilla extra. Smycken är något klassiskt som alltid har använts för man ska upplevas snyggare. Men idag handlar det inte om bara om smycket för en själv utan lika ofta används smycken på mobilerna. Mobilen är med överallt och jämt och därmed gått från att vara en funktionell och praktisk detalj till en tydlig accessoar som man även bör ta hänsyn till när man talar om mode. Att göra mobilerna personliga med mobilsmycken eller unika skal har alltså blivit lika vanligt som att göra sin klädstil personlig i övrigt. Detta är en trend som startade för några år sedan och sedan bara vuxit sig allt starkare.