Vårens mode 2015

Om en dryg månad är äntligen vintern över och våren är här, vilket också innebär att vi går in i en ny modesäsong. Hur denna ser ut tänkte vi ta en närmare titt på här och nu.

När det kommer till vilka färger som gäller i vår är den kommande säsongens basfärger vit, beige, ljusgrå samt rosa som spås bli riktigt populär i vår och få något av en renässans. Vad gäller mönster så är det som vanligt när det handlar om vår en hel del blommor och olika typer av botaniska mönster som gäller och det oavsett om det handlar om kläder, skor eller accessoarer, dam- eller herrmode. Rutiga mönster är något som också kommer att fungera bra i vår.

Att mycket nu för tiden handlar om miljö och hållbarhet har väl knappast undgått någon, vilket även syns i modet då plagg idag skall vara i naturliga material som bomull, linne, silke och ull.

Vilket blir då vårens ”it-plagg” är det ganska en del som undrar. Jo, det blir bootcut-byxan med vidd nere vid foten á la 60- och 70-talet, så ett bra tips kan vara att satsa på ett par sådana nästa gång man ska till och handla byxor eller jeans.