Trender för sportkläder

En gång i tiden var inte kläderna det första vi tänkte på när vi skulle träna – vi drog på oss en gammal t-shirt, den välnötta träningsoverallen och de sportskor som fanns till hand och sen var det klart att sätta igång.

sportkvinna mode

Visst, det har ingen betydelse för träningen hur du ser ut, men visst ger det något extra att känna att du har bra och rätt anpassad utrustning, samtidigt som det också är snygga kläder?

Utvecklingen har gått snabbt och nu finns det välskurna och moderiktiga kläder till i princip alla sporter, till och med för traditionella slitvargssporter som längdåkning och terränglöpning, men även för dig som vill klä dig snyggt för långpromenader.

Hur ser det ut inom sporten, förändras modet lika fort som för andra kläder? Till en början fanns det knappt något mode alls, men för varje år som går får modet alltmer betydelse även inom träningskläderna. I år är sportmodet återigen starkt präglade av kraftiga pastellfärger, även om svart, marinblått, orange och grönt också är populära färgtrender. Materialen är ofta tajta och en stor trend är att träningskläder ska fungera lika bra på jobbet, på stan och på gymmet.

En undertrend som syns alltmer är ‘Sport Glam’, dvs det är sportigt men också glamouröst. Materialen är spektakulära och iögonfallande med tex läder och siden och det finns ofta olika mönster och tryck med surrealistiska mönster.

Om du inte är intresserad av att sticka ut för mycket är det snyggaste att välja mer traditionella träningskläder i dämpade eller neutrala färger som svart, vitt och grått och sedan kompletterar med detaljer i skarpare färger.

Söker du själv modernare sportkläder? På Länna Sport hittar du ett stort utbud av både traditionella sportkläder och det senaste modet. De har ett brett urval kläder anpassade för cykel, golf, längdskidåkning, alpint men också om du håller på med simning eller ishockey. Om du är ute efter kläder för friluftsliv och vandring hittar du även det här. Populära varumärken såsom Fjällräven, Björn Borg, Adidas, Peak Performance, Haglöfs och Helly Hansen. Även funktionella arbetskläder erbjuds också av Länna Sport. Är du ute efter skor finns det alltifrån löparskor och fotbollsskor till rejäla vandringskängor. Om du vill ha kvalitetsprodukter som är noggrant utvalda hittar du det här.