Tillbehör

Av olika anledningar så köper vi tillbehör för mobilen. Det kan vara av praktiska skäl som att skydda den mot repor med olika skal. Det kan vara för att få själva telefonen att se snyggare ut. Oavsett ålder kan det vara så att man vill ha ett lite fräckare utseende på sin mobil och inte vara som alla andra.

Det finns mängder av olika skal för dom smarta telefonerna, och i och med att det finns så billiga skal till bland annat iPhone så kan man skaffa sig flera olika skal som passar till olika tillfällen. Ett för fest och ett för vardag.

Vad man bör tänka på är att ett tunt skal till telefonen endast skyddar mot repor och inte tål att slängas i backen. Är du grovarbetare så kanske ett kraftigare skydd för din telefon är att föredra. Finns risken att telefonen utsätts för väta så är ett vattentätt skydd att föredra. Man kanske inte sätter på blingskalet när man grovarbetar, utan använder det när man går på galamiddagen.

Man kan ju smycka sin telefon med olika mobilsmycken, detta har blivit riktigt populärt. Man kan klistra på så kallade stickers eller bumpers på skalet och trycka i allt från en liten kungakrona till nallar i hörlursingången. Allt för att få sin telefon att se annorlunda ut och lite snyggare än originalutseende.

Andra tillbehör som kan vara bra att ha är extrakablar. Telefonladdare får följa med på ganska många resor och det är lätt att man bara stuvar ner kabeln i fickan eller väskan. Efter ett tag kommer denna smala kabel att slitas och risken för att den spricker och blir dålig är stor. Köp in en extrakabel så du alltid har en hemma och en i väskan när du ska bort.

Man kan också köpa högtalare som man kan docka sin telefon i. Du kopplar helt enkelt in telefonen i den bärbara högtalaren och har amplifierat ljud vart du än är. Eller så kan man köpa högtalare som man kopplar upp sig till via Bluetooth.

Ser man på Youtube-klipp eller filmer på telefonen kan det vara skönt att få ställa ifrån sig den under tiden. Det finns ett flertal olika mobilställ som låter dig ställa telefonen på bordet eller fästa den mot bilrutan när du ska använda det inbyggda navigeringssystemet.