Ta hand om ditt hår

Håret är en viktig del i utseendet, är håret smutsigt, oklippt eller har en urtvättat färg är det svårt att i övrigt känna sig fräsch. Personer som av sjukdomsskäl tappat sitt hår brukar känna sig oklädda och nakna. Håret har en viktig roll i hur vi ser ut och hur vi mår.

Hur du mår på insidan syns på ditt hår

Visste du att det på ditt hår kan synas hur du mår? Mår en person inte bra, kanske den lider av en sjukdom eller mår psykiskt dåligt då syns det direkt på håret. Hos dessa personer är håret ofta livlöst och matt och hur man än stylar och fönar så ser det inte bra ut. Våra hårsäckar går djupt ner i underhuden på skallen för att få tillgång till blodkärlens tillförsel av syre och nödvändiga näringsämnen. Mår man dåligt och inte har en bra fungerande blodcirkulation som ger rätt näringsbalans blir håret trött och livlöst. Det är för vårt yttre viktigt att vi även må bra på insidan. mår insidan bra brukar den stråla och göra att utsidan ser bra ut. Mår man istället dåligt så är det svårt att känna sig vacker och fräsch. In och utsida hör ihop och de påverkas av varandra.

Bra produkter

För mig är det viktigt att ta hand om sitt hår på ett bra sätt, att använda produkter som är anpassade efter rätt hårtyp och som är skonsamma och vårdande för både håret och hårbotten. Det finns idag en uppsjö av hårvårdsprodukter av olika kvalité och det är inte alltid så lätt att veta vad man ska köpa. Det är också svårt att veta om de ingredienser produkterna innehåller är bra. Visste du att hårbotten släpper igenom hela 60% av de ämnen produkterna inehåller och dessa går direkt in i vår kropp och vårt blodomlopp. Jag vill tipsa om en bra sida jag brukar handla från, Bluestore.se. Hos dem finns det bra produkter till bra priser och webbshoppen innehåller många bra olika märken. Hos Bleustore finns även produkter som är utan onödiga tillsatser och kemikalier. En favorit jag har är “Macadamia”, det är en produkt som innehåller två av världens mest näringsrika, dyrbara naturliga oljor, Macadamia Nut Oil och Argan Seed Oil vilka ger håret den perfekta näringen den behöver.