Ta hand om ditt hår

Håret är minst lika viktigt som dina kläder när det kommer till mode och skönhet. Hur du bäst tar hand om ditt hår beror mycket på vilken hårtyp du har. Har du långt eller kort hår? Lockigt eller rakt? Tjockt eller tunt? Det är faktorer som spelar roll när det kommer till hur du bäst behandlar ditt hår.

723671-smiling-young-woman-portrait

Hårtyper

Det finns många olika hårtyper och om du inte vet vilken hårtyp du har kommer här en kort förklaring. Om du har rakt hår är har du ofta fina strån som är tunna och spikraka. Du kan också ha normala strån som är ganska mjuka med lite fall. Vissa har även ha lite tjockare strån. Vågiga hårtyper kan ha fina strån som är ganska tunna men med mjuka och lösa vågor. Det finns också vågiga hårtyper med normala strån som är lite tjockare och tydligare men med mjuka vågor. Fett hår är hår är, precis som det låter, hår som snabbt blir fett. Torrt hår är dess motsats. Vad innebär då allt det här? Jo, det finns specialanpassade produkter för alla hårtyper, från schampo och balsam till hårinpackningar.

Att använda rätt produkt till rätt hårtyp gör ditt hår mer lätthanterligt om du till exempel har frissigt och lockigt hår. Har du en fet hårbotten, kan schampo för fett hår motverka detta. Använder du rätt produkter, får håret också mer glans och lyster.

Orkar du inte hålla reda på vilken hårtyp du har kan du istället satsa på milda schampon med naturliga ingredienser, exempelvis Malin + Goetz. De är skonsamma mot håret och hårbotten.