Städmode – finns det?

Ja, faktiskt! Hittills har väl de flesta tyckt att man klär sig i sina värsta lumpor eller i bästa fall tar fram någon gammal oanvänd träningsoverall. De flesta lägger inte ned någon större tankemöda på att klä sig rätt för städning.

I den mån modevärlden har funderat på saken, har de kommit fram till minst sagt opraktiska lösningar.

När man ska städa bör man i varje fall undvika underkläder, hur snygga de än må vara. Använder man starka rengöringsmedel ska man skydda huden. Dessutom bör man använda något rejält som tål att tvättas ofta – städkläder måste ju också vara rena. De ska också vara lätta att röra sig i och gärna ha en kroppsnära passform så att man inte råkar doppa en skjortärm i skurhinken eller liknande.

224222-woman-vacuuming-rug

Dessutom kan det dyka upp ett oväntat besök när man är mitt uppe i sitt städgöromål. Då är det ju betydligt trevligare om man är någorlunda fräsch; särskilt om det är någon person som man värderar högt!

Till sist kan det vara en fördel att känna sig ren och snygg när man tar itu med sitt arbete!

Vårt tips? Ha på dig träningskläder. De är bekväma, lätta att röra sig i, andas och sitter bra. Sportkläder har dessutom blivit allt trendigare och skulle någon ringa på dörren mitt under storstädningen kan du öppna och bjuda in personen utan att behöva skämmas för din outfit.

Bra klädsel tyder på professionalitet

Anlitar du städhjälp är ett tips för att hitta rätt faktiskt att titta på städarens kläder. Bra och professionella städfirmor förser sina anställda med rejäla och funktionella kläder och kräver inte att städarna köper egna sådana. Det är särskilt viktigt i de fall då städarna måste hantera kemikalier eller annat material som kan vara skadligt. Detta är kanske inte så vanligt när det gäller privatstädning men jobbar du på ett sjukhus, vårdhem, kemilabb eller liknande bör du vara uppmärksam på detta när ni anlitar ett städföretag. Krävs skyddsutrustning bör ni se till att sådan finns tillgänglig men bra städuniform bör företaget bistå med. Det är ett tecken på professionalitet.