Sommarens klockmode

Klockan är mer än bara ett sätt att hålla reda på tiden – den är i allra högsta grad en moderiktig accessoar. Inför sommaren med bara armar och lättare kläder är det extra roligt att leta efter en ny klocka – och klockutbudet är stort, varierat och roligt!

Klocka

Varje år kommer det nya spännande trender när det gäller accessoarer. I år är det inne med robusta, stilrena klockor för män – gärna med svarta läderband eller i klassisk stål. Hipstertrenden är ännu stark, vilket innebär att retro också är rätt – både för damer och för herrar. För damer märks en trend mot ett mer funktionellt armbandsur snarare än det rent dekorativa som varit inne de senaste åren. Nu kan även kvinnor läsa av tiden ordentligt på sina klockor. Vill du ha en snygg och moderiktig armbandsklocka till sommaren gäller det att du vet var du ska leta och vilka märken som gäller. Säkra kort när du ska handla sommarens klocka är populära och exklusiva klockmärken som exempelvis Hugo Boss, Rolex, Richard, Clavin Klein Mille eller Breguet – hos Neckwear  finner du det senaste klockmodet från dessa märken för damer och herrar.

Något man bör tänka på när man köper en ny klocka är såklart vad den kommer att passa till. Är man specifikt ute efter något som anses vara lie mer formellt kan man alltid satsa på en lite mer diskret klocka, gärna med ett svart eller mörkbrunt armband. Stålarmbanden passar de mer avslappnade situationerna och sportiga klockor med armband av gummi är perfekta för fritidsaktiviteter eller träning. Men exakt vad man bär upp och när är ju i slutändan upp till var och en.

Roligt när det gäller sommarklockor är förstås diverse stora färgglada plastklockor i mer eller mindre galen och annorlunda design. Här kan du ofta köpa flera, eftersom de är relativt billiga, och använda dem för att komplettera en viss outfit och visa din personlighet på ett snyggt och uppseendeväckande sätt. Leta på nätet för att hitta just din klocka! Mera om sommarens klockmode för män kan du läsa här, i en artikel i tidningen Café.