Snygga badkläder

Många är vi som längtar tills sommaren kommer åter eller till den där vinterresan till varmare breddgrader söderut. På sommaren och på semestern är det ett plagg som är i fokus, nämligen badkläderna. Det är den ständiga frågan, bikini eller baddräkt för kvinnor och speedos eller shorts för män. Färgerna ändras hela tiden och det gäller att hålla koll på vad som är aktuellt just nu om man vill var modemedveten.

bikiniBadmodet inför år 2014 ser ut att bli färgglatt, det är inte så mycket svart och vitt utan mer blått, gult och mönstrat. Det som också är på väg tillbaka är de högra midjorna när det kommer till bikiniunderdelar. Baddräkterna blir mer och mer populära och det är lite mer öppna överdelar som gäller och inte de gamla hederliga heltäckande. De kvinnliga formerna ska framhävas och de höga midjorna gör att även de med lite mer former kan känna sig bekväma i bikini om de inte har gjort det innan.

Männens badmode blir även det mer färgglatt och med diverse mönster. Det är mycket shorts som gäller och färger turkost, blå och lila är hetast. Vitt går bra men i form av mönstrat i så fall. När det gäller surfshorts är det fortfarande blått som dominerar.

Här får du en kort checklista som kan hjälpa dig hitta en bikiniform som passar din kropp.

Om du har:

  • Stor byst – halterneck med tjocka band eller bh:stilen. Du behöver stöd. Vill du framhäva väljer du ljusa färger och mönster. Vill du tona ner bysten tar du en mörk bikinitopp.
  • Liten byst – välj en triangelformad om du vill skapa en illusion av större byst. Gärna med någon form av stoppning. Även mönster och rynkor. Annars är tubtoppsöverdelen och trekantsbikinin att föredra.
  • Breda höfter – Välj trosor som slutar högt i sidorna så höfterna inte ser ännu bredare ut. Ta en underdel med knytband.
  • Små höfter – boxertrosan om de ska se större ut, annars fritt val. Dock gärna ljus färger och mönster så de inte framstår som  ännu mindre.
  • Långa ben – Boxer- och hipstertrosor får benen att se kortare ut. Välj annars vanliga trosor eller dem med knytband.
  • Korta ben – trosor som går högt på höfter får dem att se längre ut. Spelar det ingen roll är det såklart fritt fram
  • Breda axlar  – Halternecks och tuböverdelar får dem att se smalare ut.