Snabba sätt att förnya utseendet

Om du börjar bli trött på ditt gamla jag och vill förnya dig själv, kan man gå flera vägar. Men ibland vill man att det ska gå snabbt. På en helg ska man kunna förvandla sig själv och möta världen på nytt. 

11867799-portrait-of-girl-with-long-hair-young-woman-in-fur-coat-on-blue

Löshår

Du kan skapa en riktig Rapunzelfrilla med långt hår, eller bara fylla ut ditt vanliga hår. Om du är korthårig kan du skapa lite längd, eller så kan du kasta in lite nya färger i håret som inte kräver ett frisörsbesök. Man kan göra hårförlängningar hemma med både äkta och syntetiskt hår. Det krävs lite träning att få dit dem, men om ett sätt känns jobbigt kan man byta. Det finns clip-ons, vaxning och att sy fast dem. För dig som vill kunna ta av och sätta på förläningen när du vill, är clip-ons det bästa alternativet.

Piercing

Här ska man vara redo att bära något för evigt eller vara okej med att ha ett ärr i ansiktet. Är man lite försiktig av sig kan man börja med att pierca öronen, det kan man oftast göra på frisörer och piercingstudios. Känner du dig modig kan du välja att pierca näsan, läppen eller tungan. Det går också att töja öronen för en mer extrem look.

Sminklektion

Även om man är bra på att sminka, kan det vara roligt att gå en liten sminkkurs eller en lektion. Du får veta vilka färger som passar dig, hur du gömmer och tar fram dina bästa sidor och mycket mer. Det kan vara ett sätt att förnya sig själv, genom att välja en annan sminkrutin eller kanske påbörja en för första gången.

Till detta kommer också bra hudvård. Ta alltid hand om huden före och efter sminkningen för att inte få finnar eller ojämn och irriterad hud.