Skaffa dig en personlig stil

Måhända låter det kontraproduktivt när någon utifrån berättar hur du skaffar en personlig stil när vi alla vet att personligheten kommer från insidan. Men det är lite som att skriva ett CV och göra reklam för dig själv – du vet vem du är, men inte alltid hur du ska kunna förmedla det på bästa sätt.

Det finns några generella tips som funkar för de flesta som har gått vilse och här kan du ta del av dem.

Framhäv dina bästa sidor

För det första, framhäv det du tycker är finast på din kropp. Fokusera inte på att dölja det som är dåligt, utan tänk på det du gillar. Har du långa, smidiga ben – använd mycket kjolar och shorts. Har du dessutom en nätt midja framhävs den fint av en kjol som börjar just i midjehöjd. Ett par klarblå ögon framhävs av blåa och gröna tröjor och scarves i samma ton och en skarp käklinje kommer till sin fulla rätt när håret strukits bakåt i en stilig håruppsättning.

Ändra med små medel varje dag

För den som föredrar en mer klassisk och nedtonad stil kan det ändå vara roligt att hela tiden med små medel ändra sin uppenbarelse. En udda väska behöver inte alls kosta skjortan och kan vara ett enkelt sätt att hoppa på en snabb trend, mer om det finner du här. Ett färgglatt läppstift till festligare tillfällen kan kännas ovant och till och med lite skrämmande men ändå vara den viktiga gränslinjen som utgör skillnaden mellan vardag och fest.

Välj Kvalitet

Stilexperten Camilla Thulin menar att många hakar på för många trender och köper nya billigare plagg utan eftertanke alldeles för ofta istället för att satsa på en mer enhetlig stil med kvalitet som räcker längre. Att välja saker i rätt storlek för din kroppsform är det allra bästa, enligt experten.