Rätt i vinter

Nu när vintern har gjort sitt intåg kan det vara en god idé att ha lite koll på vilka trender som gäller inom olika områden som hår, make-up, kläder, men även inom teknik och dylikt.

Vad gäller frisyrer så finns det ett par trender som är tydliga. En av dessa är att håret ska vara rufsigt vågigt med mjuka vågor. En annan trend som också spås bli het i vinter är den klassiska sidbenan inspirerad av 50-talet.

När det kommer till trender inom makeup och smink är trenden som förespråkar ”less is more” alltjämt populär, det vill säga så lite smink som möjligt så att det knappt syns att man har något smink. Vill man ändå ha lite makeup på sig bör man satsa på färgstarka läppar och välmarkerade ögonbryn.

Vad ska man då ha på sig i form av kläder för att ligga rätt i tiden i vinter. En av flera trender i vinter, i alla fall vad gäller ytterplagg, är att päls och andra tjocka plagg verkar vara på väg tillbaka.  På fötterna är det höga mörka stövlar som gäller, det vill säga ungefär som under de senaste vintrarna.

Vad gäller accessoarer, som exempelvis mössor, vantar med mera, ska det i vinter helst vara stickat och gärna i starka färger som orange eller knallblå. När det kommer till mer ”hårda” accessoarer som till exempel tillbehör till mobilen finns även här en del trender, kanske framför allt vad gäller fodral och skal till mobilen. Just nu är det väldigt inne med fodral till mobiler i form av så kallade plånboksfodral och liknande. Även stöttåliga mobilskal för att skydda mobilen på bästa sätt är populärt.