Nu kommer de smarta klockorna

Smartklockorna har gjort en blygsam start under 2014 med endast en och en halv miljon sålda klockor världen över, men förväntas bli mer framträdande under det kommande året, tillsammans med smarta armband och smarta glasögon.

7837208-modern-smartwatch

Ljudochbild.se förutspår ett stort år för de små smarta prylarna under 2015.

Den digitala klockans historia började redan 1972 med Pulsar och 1998 kom den första klockdatorn Linux wrist watch designad och uppfunnen av Steve Mann. Du kan nu mer och mer leva ditt liv från din handled, de smarta klockorna blir ditt manöverbord som du inte kan undvara för någonting annat. Du låser och startar din bil, låser upp grinden eller garageporten, slår på larmet hemma, sätter på musiken när du kommer hem, bokar dina möten under veckan, är det något den inte kan göra så är det ingen smart klocka. Sen finns de också i en mängd olika utföranden som kan tilltala just din smak och dina behov.

På Dinklocka.com presenteras Winchester of Sweden Smartwatch iPhone, ett underverk till din handled. Den är kompatibel med Bluetooth V2.0 och uppåt; med smarttelefoner, surfplattor och datorer. Den har pekskärm och ringer då du får ett samtal, du kan svara och ringa från klockan. Och för att du inte ska glömma telefonen larmar den om du avlägsnar dig från din telefon. Du kan fotografera från handleden, ta reda på vilken höjd du befinner dig på, vilken temperatur det är och hur många steg du tar. Det du inte vet, det vet klockan skulle man kunna säga, är inte det smart så säg?