Mode för gravida

Du behöver inte offra hela din stil bara för att du väntar barn. Det enda som krävs är lite modifikationer och lite mer bekvämlighet.

Fötterna

Några månader in i graviditeten kommer du att märka hur dina fötter sväller. Dina kropp samlar på sig vatten under graviditeten och en del samlas i fötterna. Den ökade belastningen gör också att dina fötter trycks nedåt och plattare mot marken. De här sakerna tillsammans leder till att du får större fötter, majoriteten av kvinnor går upp en skostorlek under graviditeten och krymper inte tillbaka. När fötterna är som mest svullna kan det vara obekvämt att gå och svårt att trycka ned fötterna i ett par höga klackar. Istället får du fokusera på snygga träningsdojor och under sommarmånaderna kan du stila med sköna sandaler.

Överkropp

Det är ingen hemlighet att magen kommer att växa och kläderna blir mindre. Dina bröst kommer också att växa och brukar vara lite ömma. Kändisarna i Hollywood har visat om och om igen hur snyggt det kan vara med tajta klänningar och linnen över en bäbiskula. Du behöver inte täcka över och dölja magen, visa hellre upp den. Dina vanliga tajta kläder blir nog för tajta och kommer att glida upp över magen. Du får införskaffa några nya plagg som passar bättre. Du hittar sköna linnen och magband hos Graviditetskollen, magband är perfekta för att att dölja skarven mellan byxor och tröja samt att avlasta ryggen när magen börjar bli stor.

Underkropp

Dina byxor kommer inte gå att knäppa, så är det bara. Du kan fuska med gummiband runt knopp som fästes i blixtlåset, det håller byxorna uppe åtminstone. Men det är nog skönare att köpa byxor med bred mudd som täcker över magen. Leggnings och stretchjeans är det skönaste förutom de klassiska mysbyxorna, men det är inte så kul att gå omkring med mysbyxor i nio månader. Dina höfter och rumpa kommer också att växa så dina tajta favoritbyxor måste nog läggas på hyllan tills efter förlossningen.