Löshår

Löshår kommer i flera olika former och med olika metoder för att fästa dem, men syftet är ofta densamma: att få mer eller längre hår, eller båda.

löshår

Vilken typ det än är så tillverkas löshår i olika material, det dyraste är riktigt människohår därefter följer vissa typer av djurhår som från hästar och slutligen finns det även rent syntetiskt hår.

Peruker och tupéer

Skillnaden mellan peruk och tupé kan debatteras, men peruker används ofta för att täcka hela ens egna hår och syftet kan vara allt från att skaffa en ny hårfärg eller frisyr utan att behöva förändra ens eget hår. Detta till skillnad från en tupé som oftast täcker bara en del av huvudet och har samma färg och stil som ens resterande hår, syftet här är att dölja håravfall.

Hårförlängningar

Hårförlängningar är menade att ge ens hår mer längd eller mer volym, ibland kan de användas som ett substitut för slingor i håret och det är ett fungerande sätt att prova på hur man skulle se ut med slingor i en viss färg utan att behöva riskera att färga det först.

Beroende på vad det är man är ute efter och hur permanent man vill att det ska vara så kan man välja olika metoder för att fästa hårförlängningar. En av de vanligaste idag är de så kallade clip-ons som man kan ta på och av när man vill, vilket ju ger stora möjligheter till att förändra frisyren för olika tillställningar.