Kortsemester med shopping och hudvård

Drömmer du om att resa bort till en annan stad över en helg? Eller brukar du kanske åka på en weekendsemester ibland? Då gör du något bra för dig själv – semester är nämligen bra för hälsan! Forskning visar dessutom att många små korta ledigheter är lika bra som en lång sådan. Perfekt för korta shoppingsemestrar.

två kvinnor på shoppingtur

I Dagens Nyheter kan vi läsa att semestern är jätteviktig för vår hälsa. Två amerikanska studier visade på en överdödlighet och en översjuklighet hos dem som inte tog ut någon semester. Semestern är nämligen mycket viktig för själens och kroppens återhämtning. Ingen forskning visar dock att det är bättre för hälsan att ta ut en lång semester än flera korta semesterperioder. Flera studier har gjorts och i tidskriften Journal of Happiness Studies visades att ledighetens positiva effekter försvinner inom en vecka oavsett längd. Då är det kanske bättre att ta flera korta weekendsemestrar? Man kan ju kombinera helgen med exempelvis torsdag och fredag eller måndagen och tisdagen efteråt och på så sätt ha fyra sköna lediga dagar på annan ort. Perfekt för sol, bad och spabehandlingar.

Man måste dock inte resa till en annan ort för att få en minisemester. Det är också skönt och avslappnande att ta in på hotell över en helg eller kanske en långhelg. Nu finns massor av utbud på flygbolag och det är även enkelt att boka bra hotell via nätet. På rabatterat.nu kan du dessutom hitta billiga resor med hjälp av koder som ger rabatt. En rabattkod kan ge dig diverse former av prisförmåner när du bokar online. Många gånger kan du boka hela spa-paket och deluxe-rum till riktigt rimliga priser.

Staycation kallas konceptet på engelska och det är ett bra sätt att slappna av och njuta av sin hemstad lite extra. Bjud dig själv på en lyxig massage, shopping,  spendera kvällarna på teatern och njut av att vara ”hemma” men utan att behöva städa, diska, hänga tvätt eller andra vardagliga måsten.