Kläder för balen

För den som ska gå på en bal eller liknande är det viktigt att man klär sig rätt enligt rådande klädkoder och dylikt. Det finns en del att tänka på vad gäller detta och en del man bör se upp med för att inte bryta mot vett och etikett.

Vackra klänningarVad gäller en balklänningen ska den vara lång och gå ända ner till golvet och fötterna. Vad gäller urringningen så brukar man säga att en balklänning får vara så pass urringad som anständigheten tillåter. En balklänning kan vara med eller utan arm, dock ska man om man bär klänningen vid ett bröllop i kyrkan skyla axlarna. Vad gäller färg och mönster finns inga speciella regler utan detta ät ganska valfritt. På sidan klänningarfest.se hittar du flertalet vackra klänningar.

Huruvida man väljer att ha handskar till klänningen är upp till en själv, men om man väljer att ha det bör dessa vara långa och sträcka sig åtminstone en bit upp på armarna.

På fötterna ska man helst ha fina festskor. Hela pumps eller sandaletter fungerar även det alldeles utmärkt. Förr bar man ofta infärgade sidenskor i samma färg som klänningen, detta är dock inget krav idag.

Saker som man ska undvika är bland annat ringar som bärs utanpå handsken, dock går det alldeles utmärkt med ett armband eller armbandsur utanpå handsken. Helst ska det glittra och glimma.