Inför vintermyset

mysig soffa

Solen står nu varje dag allt längre ner på himmel och temperaturen sjunker sakta men säker. Det är då inte allt för lång tid kvar till att frosten och till slut snön kommer, något som i sin tur bjuder in till inomhusmys.

Kuddar och filtar

När man skall kura ner sig i soffan och kanske läsa en bok så finns det inget som är lika givande som att ha en varm och härlig pläd. Även lite extra kuddar kan hjälpa till att göra det hela ännu mer bekvämt.

Ett förslag när man väljer pläd är att inte ta en som är för liten. På så sätt kan även fötterna få den värme de förtjänar.

Eld och ljus

Även om man med rätt filt kanske blir varm så betyder inte det att allt är klart. För att pricka iet så är det även fördelaktigt att föra in eld in i ekvationen. Det enklaste man kan göra är att använda sig av ljus, speciellt värmeljus är lättplacerade och billiga i både inköp och drift.

Det finns dock något ännu mer härligt som inte heller det är speciellt komplicerat eller dyrt. Det vi pratar om är självfallet öppna spisar som inte kräver någon skorsten. Dessa ofta väggmonterade skapelser låter dig elda med en alkoholbaserad gel istället för med ved. Detta gör att det inte sker någon direkt rökbildning samtidigt som man får en härligt flamma som lyser upp och svagt värmer rummet.