Hälsosam och trendig

Ordet hälsosam är ett begrepp som många är oense om och det kan vara svårt att sätta fingret på exakt hur man är hälsosam. Många är dock ense om att det handlar om en balans i livet och att detta är unikt för varje individ. Att vara vid god hälsa påverkar allting i ditt liv positivt, även de i din omgivning. Därför är det väldigt viktigt.

Träning

Idag är det trendigt att vara hälsosam, varje dag ser vi program på TV om hur man lagar hälsosam mat, bästa träningen och hur man maximerar sin vardagsmotion. Denna förändring är bra för oss, vi behöver mer motion och mer kännedom om hälsa och den smyger sig in utan att vi tänker på det genom sociala medier.

Alla har inte möjlighet att gå till ett väl utrustat gym, speciellt inte de som har mycket jobb eller barn. Det kan helt enkelt vara svårt att få ihop det rent praktiskt och då är hemträning en bra lösning. För att träna hemma behövs egentligen inga redskap, inte om man ska tro på vad Lina Björkskog skriver i hennes blogg. där hittar du många bra tips på övningar att göra hemma. Vill du träna med lite mer motstånd är träningsgummiband ett bra redskap att använda.  Vill du ha tips på några konkreta övningar kan du kolla på iForm:s sida, där hittar du ett komplett program hur du kan “dra dig i form på 8 veckor”.

En ny träningsform som många använder sig idag av är Tabata. Tabata är ett pass som är uppbyggt på korta högintensiva intervaller där du effektivt ökar både din muskeltillväxt, fettförbränning och syreupptagningsförmåga. Perfekt träningsform att göra hemma, framförallt för den som inte har så mycket tid att lägga på sin träning. Ett Tabata pass är alltså ett pass på bara 4 minuter. Passet består av 20 sekunders maximal ansträngning följt av 10 sekunders vila. Detta repeteras totalt 8 gånger. De övningar du gör kan variera och det finns idag en uppsjö av olika färdiga Tabata pass att följa. Du kan även ladda ner en app på din telefon för just Tabata pass så att du enkelt hpller koll på tiden.

Pilates träning

Att äta bra, träna bra och planera sin tid kommer att göra livet lättare. Detta ger en balans som till en början kanske är svår att upprätthålla men ju bättre man blir på att planera, desto lättare kommer det att bli. Försök att variera kosten för att på så sätt minska risken att du tröttnar på ditt nya leverne.