Fullfölj dina nyårslöften – börja med träning

Efter dagar av uppdukat julbord, fest och gott att dricka finns det många som tänker att det ska bli andra bullar i januari. Nu ska du minsann komma igång med träningen. För många är nyårslöftet om träning detsamma varje januari, och till följd av detta är det i februari många som redan gett upp tanken. Varför blir det så här?

Gör ett vettigt nyårslöfte

För många handlar det om att nyårslöftet är för komplicerat och för svårt att uppnå. En miss många gör är att inte fundera tillräckligt över varför man vill genomföra en förändring. Är det för din egen skull eller någon annans?

En ytterligare fallgrop är också att du sätter upp rätt så flummiga mål som är svåra att uppnå. Om ditt nyårslöfte är att träna mera, hur ska du någonsin veta om du klarat av det? Försök alltså göra ditt löfte realistiskt och tidsbestämt, och framförallt mätbart.

Nätet kan hjälp till att börja med din träning. Ett bra sätt att komma igång är att ha en tydlig plan att följa som du kan väva in i din vardag. På nätet hittar du till exempel olika träningsprogram som passar dig och det finns också chans till kostrådgivning. Dessutom finns också personlig hjälp att få av en hälsocoach.