Från topp till tå

Ska man göra en kväll på stan är det som bekant väldigt viktigt att se snygg ut, det vill säga att hår, make-up och kläder i ordning.

Topp till tå

En av de absolut viktigaste sakerna vad gäller styling, nog den allra viktigaste anser många, är håret. Ett bra tips är att inte tvätta håret samma dag som det ska stylas utan dagen innan eftersom aningen smutsig hår är betydligt lättare att styla än om det är nytvättat. Vad gäller stylingprodukter är det viktigt att inte överkonsumera. En produkt i taget räcker annars kan håret se torrt och platt ut. Vad man sedan gör med sin frisyr är helt upp till en själv. Antingen så lockar man det, plattar det eller varför inte sätta upp det.

Vad gäller smink och make-up är det viktigt att det inte blir för mycket och för tjockt, det är inte 1700-talets Frankrike vi lever i. Tänk istället att ”less is more” eftersom detta hjälper till att framhäva ansiktets naturliga skönhet. Börja med en bra foundation och bygg sedan utifrån det.

När det kommer till kläder är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Här kan man givetvis också anpassa lite efter årstiden. Är det sommar fungerar en härlig sommarklänning alltid medan ett par snygga jeans kanske fungerar bättre i vintertider. Ett bra tips för att sätta den där lilla extra finishen på sin look är med hjälp av olika accessoarer som exempelvis snygga och unika smycken. Ett armband eller ett par örhängen gör faktiskt större skillnad än man tror.