Årets smyckestrender

Det finns trender inom det mesta, och det inkluderar självfallet smycken. Halsband, armband, örhängen och ringar är saker som förstärker vår stil och den outfit vi bär. De är accessoarer som fyller ut ditt klädval och talar sitt eget språk. De kan hjälpa eller stjälpa en stil, beroende på hur man kombinerar dem. 

Årets trender lutar kraftigt åt silver. Oftast brukar det hoppa mellan guld, mässing och silver. Mässing var populärt under slutet av 2013 och hela 2014, men nu börjar vi bli mätta på den här metallen. Den finns överallt i hemmet, i butikerna och i vår garderob. Så nu tar silver tillbaka förstaplatsen.

Sedan ska man så klart vara unik, det är inte lika kul när hela umgängeskretsen äger och bär samma halsband och armband. Då ska man söka sig bort från kedjorna till de mindre butikerna med mer exklusivt urval. Mila Silver har unika varor i äkta silver och läder, de är väl värda ett besök om man vill hitta sitt egna, speciella stil.

Förutom silver så finns plasten kvar. Plastsmycken kan se pråliga ut, man måste kombinera dem rätt för att det ska se bra ut. Tänk att bära stora mönster och klara färger till plastsmycken: stilen ska gärna föra oss tillbaka till 60- och 70-talet när stort och plastigt var normen och det snyggaste.

Att blanda metaller med plast, visst det kan man, men med måtta. Plastsmycken med sin storlek och färg tar gärna överhand och bör så få göra utan konkurrens från de oftast mindre smyckena av metall.

Sist men inte minst ska man satsa på smycken som tar plats och vågar visa sig. Stora blommiga halsband och ringar med vingar är på sin plats, samt så kan du fortsätta använda de stora håraccessoarerna från tidigare år för nu kommer de tillbaka. Det ska vara tydligt att du bär smycken och ibland ska smyckena få säga mer än kläderna, välj därmed gärna nedtonade plagg tillsammans med ett bar smycken som ropar: “kolla hit! kolla på mig!”.

För att göra smarta inköp är det klokt att satsa på tidlösa och gärna unika smycken. På så vis kan man använda samma smycken år efter år och de blir aldrig omoderna och måste förpassas till en låda långt bak i skåpet, utan kan gott få glädjas med dig så länge du själv inte lessnar på dom, vilket knappast händer med dina favoriter.

Trotts att silver är den mest talande metallen och mässingens popularitet dalat kan vi ändå se att andra metaller som rosé, tagit ett stort steg fram i rampljuset. Denna lite mer röda guldfärg ger en romantisk känsla och bärs gärna i kombination med andra metaller så som just silver och gärna i kontrast till det gula guldet.

Modet går som i cykler och det som var modernt för en massa år sedan kan komma tillbaka och bli än mer populärt idag. Det är inte alls något ovanligt utan man återanvänder goda och bra idéer till olika typer av smycken. Det kan vara spännande att använda sig av något som var populärt tidigare fast vi lever i modern tid.