Accessoarer för helhetsintrycket

Det första intrycket som vi får av en människa är det absolut mest avgörande för hur vi sedan bedömer den personen.

AccessoarDet första intrycket är viktigt och vi vill ju alla ge ett bestående och positivt intryck i de flesta sammanhang. Faktum är att det endast tar sju sekunder att döma en människa utifrån kroppshållning, utstrålning, ansiktsuttryck och hur personen rör sig. Det första intrycket och den bedömning du sedan gjort av personen är mycket svårt att sedan gå förbi oavsett om det stämmer eller inte.

Så slutsatsen av detta är då så klart att du måste klä dig för rollen helt enkelt. Som exempel kan vi ta att söka jobb. Här är det viktigt att du vid ditt första möte ger ett intryck av att du är som klippt och skuren för jobbet. Visst måste du ha kvalifikationer också, men om du inte kan ge ett bra första intryck så är sannolikheten att just du får jobbet inte så stor.

Genom det kläder man valt ger man ett speciellt intryck och för att ge ett bra helhetsintryck är det bra att komplettera sin outfit med accessoarer. Man visar helt enkelt ett seriöst och genomtänkt utseende och tas lättar på allvar.